Články

Úvod Články

 

O společnosti Qlima (Zibro)


 

Kvalita ovzduší ve vaší domácnosti výrazně určuje kvalitu života pro vás a vaši rodinu. Smysly, jakož i naše nálada mohou být ovlivněna teplotou, vlhkostí, čistotou, vůní, oběhem, a obsahem kyslíku ve vzduchu, který nás obklopuje. Qlima chce pomoci lidem zlepšit vnitřní klima, do takové míry, aby se cítili pohodlně. Zde jsou důvody, proč se rozhodnout pro řešení pomocí Qlima.

 

 

Expert na kontrolu klimatu


 

Qlima je jedničkou na evropském trhu. Jako specialista, vám nabízí kompletní kvalitní sortiment a neustále pracujeme na inovacích v oblasti technologií a designu. To nám umožnilo budovat roky a roky cenných znalostí a zkušeností, díky kterým jsme vybudovali vynikající pověst. 

 

 

Více než 30 let zkušeností


 

Již více než 30 let je Qlima zaměřena na zajištění regulace klimatu po celém domě. V roce 1980 zakladatel firmy narazil na ZIBRO Kamna, mobilní ohřívač pro domácí použití. Brzy byl přesvědčen o obrovském potenciálu tohoto produktu. Během let, které následovaly, se značka  vyvíjela a specializovala na dodávání kompletních produktů a služeb pro zlepšení vnitřního klimatu.

 

 

Více než 20 milionů výrobků prodáno


 

Důslednou komunikací, znalostmi a radami, i nadále investujeme do odpovídajících inovací a proto Qlima získala vedoucí postavení v Evropě. Dnes Qlima  prodává ve více než dvaceti evropských zemích, prostřednictvím asi 15.000 prodejců. Informujeme naše prodejce kvalitně, takže budou schopni poskytnout svým zákazníkům vynikající rady. V důsledku toho více než 20.000.000 výrobků našly cestu do domovů spokojených zákazníků.

 

 

Rozsáhlé testování výrobků


 

Qlima má svoje vlasní oddělení Development Group. Toto oddělení má specifické znalosti o produktech a neustále hledá nové zdokonalení produktů, atraktivní design a optimální dopravu na evropský trh. Samozřejmě, že veškerý vývoj je v souladu s nejnovějšími předpisy a bezpečnostními normami. S cílem zajistit dodržování technických specifikací, Qlima je monitorována externími kontrolními orgány a velkými evropskými zkušebními orgány, včetně TÜV, KEMA, TNO, KIWA, LNE, CERTITA a IMQ. Certifikáty, jako CE, NF a GS jsou pouhou samozřejmostí Qlima. Každý z našich produktů prošel právně požadované testy. To je důvod, proč jsme schopni poskytnout záruku 2 roky - v některých případech dokonce 4 roky.


Zpět na klimatizace se dostanete ZDE.





Podle čeho vybrat klimatizaci do bytu?

 

První co bychom měli zvážit, ještě než se začnete dívat po samotných klimatizacích, je:

 

  • velikost bytu, popřípadě počet pokojů, které bychom chtěli klimatizovat
  • cenová relace, v níž budeme danou klimatizaci do bytu hledat
  • seznámíme s prověřenými typy klimatizací, které jsou na trhu

 

U klimatizací rozlišujeme dva základní typy, a to klimatizaci stacionární a mobilní. Stacionární klimatizace je určena k přimontování na zeď, to znamená, že vám nebude zavazet nikde v prostoru. Její hlavní výhodou oproti klimatizaci mobilní je o poznání nižší hlučnost. Malé mobilní klimatizace si zase můžete postavit kamkoliv potřebujete a vaše peněženka se při jejich koupi tolik neprohne.

 

Mobilní nebo stacionární klimatizace?

 

Ne všechny domácí klimatizace mají stejný výkon. V naší nabídce najdete mobilní klimatizace s chladícím výkonem od 1000 do 3200 W. Tento faktor byste neměli opomenout zvážit a ujasnit si, zda vám ta či ona klimatizace bude stačit nebo naopak není-li pro vaše domácí účely zbytečně výkonná.

 

Co se týče stacionárních neboli pevných klimatizací, tam se výkon pohybuje ve vyšším měřítku od 2600 do 5000 W. Stacionátní klimatizace se navíc mohou skládat ze dvou částí, vnitřní a venkovní. K dostání jsou už ale i typy, které venkovní část mít nemusí a pevnou klimatizaci si tak mohou pořídit i ti, kteří nemají možnost umístit klasickou venkovní část pevné klimatizace na svůj dům. Díky tepelnému čerpadlu umístěnému v této klimatizaci, ji lze využít i pro částečné vytápění.

 

Trápí-li vaše obydlí vlhkost, pořiďte si rovnou klimatizaci do bytu s odvlhčovací funkcí. Jedná se o domácí klimatizace, které obsahující sběrač vody.


Upozorňujeme zákazníky, že neexistuje mobilní klimatizace bez vývodu horkého vzduchu ven, často jsou za mobilní klimatizace nesprávně zaměňovány ochlazovače vzduchu, které nikdy nedosáhnou takových vlastnostní, jako naše kvalitní mobilní klimatizace. V případě nejasností nás neváhejte kontaktovat. 


V naší nabídce naleznete vysoce kvalitní klimatizace od renomovaných výrobců, se kterými jsou nejlepší zkušenosti!

 

Mobilní klimatizace do bytu

 

Jsou často vyhledávány domácnostmi v panelákových bytech, kde by byla instalace stacionární jednotky náročná, nebo v historické zástavbě, kde je umístění stacionární klimatizace vyloučené.

 

Nespornou výhodou mobilních klimatizací je možnost je během dne různě přesouvat po jednotlivých místnostech, kde zrovna potřebujeme chladit. Klimatizace patřící mezi optimální řešení v horkých letních dnech. Pokud vlastníte firmu, nemáte instalovanou vlastní klimatizaci, pak je pro Vás mobilní klimatizace to pravé.

 

Mobilní klimatizace může být používána pouze přes léto a v ostatních měsících může být uklizena.




 

Zpět na klimatizace se dostanete ZDE.


 

 

Máte v domě problémy s vlhkostí a plísní ?


Jako řešení nabízíme:
Adsorpční elektrický odvlhčovač Zibro DD 108, který představuje vysoce účinnou metodu vysoušení vzduchu průchodem přes silikagelový materiál, který se kontinuálně tepelně regeneruje.

 

 




Účinný a ekonomický : Dosahuje extrémně nízkých hodnot vlhkosti a podává konstantní výkon i při nízkých teplotách.
Ekologický : Pracuje bez kompresoru a bez náplně chladivem.
Lehký a malý : Ve srovnání s tradičními odvlhčovači má poloviční váhu (6,5)kg a menší rozměry.
Tichý : Podstatně tišší chod než u tradičních kondenzačních odvlhčovačů.
Ionizující: Přístroj je vybaven generátorem zdraví prospěšných negativních iontů.

Podrobné technické informace a předvedení výrobku si můžete objednat zcela nezávazně a zdarma na tel. 776661266

 

 

 

 

 

 

 

Čistička vzduchu zajistí v bytě příznivé mikroklima nejen pro alergiky

 

Kvalitu vzduchu venku za oknem těžko ovlivníme, ale doma si můžeme vytvořit příznivé mikroklima. Pomůže nám k tomu čistička vzduchu, kterou lékaři doporučují pro alergické děti a seniory s chronickým onemocněním dýchacích cest.

 

Kdo se začne zajímat o čističky vzduchu na trhu, najde spoustu prodejen (zejména internetových), které je nabízejí. Široký výběr je vítaný, ale přehledně se zorientovat je pak mnohem těžší.

Někdy se díky neinformovanosti můžeme splést a zakoupit přístroj, který pro nás není vhodný. A to je škoda, proto si připomeneme několik základních pravidel úspěšného nákupu.

Je nutné čistit vzduch?

Zdražování plynu má jasný následek: lidé se vracejí k levnějšímu topení na tuhá paliva, takže zlepšení kvality vzduchu v 90. letech se stává minulostí. Ke zhoršení vzduchu „přispívá“ i nárůst aut v ulicích, která jsou stará a nesplňují ekologické normy. To vše se odehrává venku, ale ani doma to není o nic lepší.

 

S trendem dokonalého utěsnění oken a nevětráním se v interiéru (šetří se teplo) pak hromadí částečky prachu, z vlhka vznikají plísně, ze syntetických materiálů se uvolňují chemické látky. Vzduch doma se zhoršuje i díky spalování plynu při vaření, z pracích prostředků, laků, deodorantů, o cigaretovém kouři či srsti domácích mazlíčků nemluvě. Přitom během jednoho dne spotřebujeme více než 15 kg vzduchu, což je mnohem více než vody či potravin za stejnou dobu. Z toho logicky vyplývá, že kvalita vzduchu má na naše zdraví velký vliv. Když si uvědomíme, kolik času trávíme v uzavřené místnosti, je snadné si představit, co asi doma dýcháme.

Jak dobře vybrat

Podle odborníků dobře plní funkci jen ty čističky vzduchu, které mají v sobě zabudovaný ventilátor, který zajišťuje cirkulaci vzduchu, dále účinné filtry (nejlépe HEPA filtry a uhlíkové filtry) a vestavěný ionizátor. Další nadstandardní vybavení se samozřejmě vítá (elektronický indikátor zanesení filtru apod.).

 

Proč jsou všechny tři komponenty tak důležité? Například vestavěný ventilátor „honí“ vzduch po místnosti a vzduch díky němu pak proudí přes filtrační jednotku, ve které se zachycují nečistoty a škodlivé látky. U ventilátoru si určitě zjistíme jeho hlučnost, hygienické podmínky pro spánek jsou maximálně 40 dB. Jestliže čističky nemají ventilátor, jejich účinnost je malá, protože se do čističe dostane jen malé množství vzduchu.

 

 

Další nezbytnou výbavou jsou filtry. Filtrační soustava se může skládat z různých komponentů, ale uznávané jsou tzv. HEPA filtry, které zachycují mikroskopický prach a nebezpečné alergeny, uhlíkové filtry zase pohltí chemické látky a pachy. Některé čističky zachycují prach a nečistoty do vody, ale následné odstraňování takových nečistot je nejen pracné, ale i nehygienické.

Poslední ceněnou složkou je ionizátor, kterým je většina čističek vybavena. Ten „vyrábí“ lehké záporné ionty, které jsou v přírodě třeba po dešti, u vodopádů, na horách. Díky nim se nám skvěle dýchá i doma.

 

Čističky vzduchu jsou různě vybaveny, mají odlišný příkon, rozměry a hmotnost. Obecně lze uvést, že cena čističky se pohybuje od 3500 korun (příkon 20 W) do 14 000 korun. Náklady na provoz se pohybují podle typu zvoleného přístroje od 394 Kč do 2360 korun za rok.




Japonská přenosná kamna

 

 

Jedinečnost japonských kamen spočívá v dokonalé konstrukci, umožňující poskytovat levné teplo tam, kde je třeba. 

Přenosná kamna jsou nezávislá na přívodu energií jako je elektřina nebo  plyn a nepotřebují ani komín na odvod spalin. Navíc jsou velmi úsporná.

Tyto vskutku chrliče tepla vyrábí japonská společnost TOYOTOMI  , firma s dlouholetou tradicí, která vlastní v tomto oboru více než 600 patentů. Při vývoji těchto kamen našla kompaktní řešení, která mají následující přednosti.

Přenosná kamna - Příjemné a pohodlné teplo po celý rok

Váš dům bývá studený na jaře i na podzim v době, kdy není rentabilní používat centrální vytápění pro jednu nebo dvě místnosti. Při třeskutých mrazech často centrální vytápění nestačí a je nutné přitápět.

Rozhodnete-li se pro naše kamna, budete překvapeni, jak budou klesat Vaše výdaje za vytápění. Budete přenášet kamna z místnosti do místnosti, prostě tam, kde chcete být. Díky jednoduché obsluze a příjemnému sálavému teplu se do těchto kamen zamilujete.

Možnost jednoduchého přemísťování kamen

Výsledkem jedinečné konstrukce je velice nízká hmotnost (8-11 kg dle typu). Nepotřebují žádné připojení na energie a díky systému dokonalého spalování ani komín. Přenosná kamna jsou proto víceúčelově použitelné a to jak v bytě, tak i na chatě či chalupě. Stejně tak je můžete využít v dílně, garáži či skleníku.

Hodí se všude tam, kde se potřebujete rychle, bezpečně a efektivně ohřát. Kamna můžete například ráno využít v kuchyni, odpoledne ve studovně a večer v pokoji k televizi. V pátek je vložíte do kufru svého vozu a topíte celý víkend na chatě.



NA VÝBĚR KAMEN ZDE!

Copyright 2016 - 2024 © Ventilatory-klima.cz